četvrtak, 2. veljače 2012.

Bosna si bila, Bosna ces biti

Za manje od 24h skoro polovina mojih prijatelja na facebooku imala je status "Cedo Jovanovic", nakon otprilike sat i pola ubijanja komentarima komenatare Milorda Dodika, covjeku je narasla reputacija, dosla je do vrha, Bosnjaci su odusevljeni.....niko kao Cedo....on je kralj... i to samo zato sto se protivio Miletu. Ne kazem ja da covjek ne zbori istinu, i da mu tvrdnje nisu tacne i zasnovane na cinjenicama, i genocid u Srebrenici je nesto sto se ne smije zaboravit, ali ne na ovakav nacin, ne na nacin da dva Srbina sude o njemu, jedan pozitivan drugi negativan, ne na nacin da se sudi Bosni kao da ne postoji, ni Bosna ni Bosnjaci... Nemojte mi u Bosnu dirati, kakva je da je, moja je. Pa ko ste vi da kazete da Bosna kao drzava ne postoji, ko ste vi da dirate Srdjana Aleksica, cija hrabrost ne moze da se mjeri nicim. Dragi gospodine Jovanivocu svi znamo kako je doslo do genocida, i niko nikada to nece zaboraviti ma koliki Bosnjak ili Srbin bio. Ma koliko hrabrih ljudi u buducnosti bilo, genocid ostaje genocid nad bosnjackim stanovnistvom.

Mrznja medju narodima raste, a vi je jos vise potpaljujete. Narod zivi u tuzi, prepusten vama politicarima, takozvanim vlastima, pa koristite slabost ljudsku da nas otrujete jos vise, da nas podijelite, nas i nasu drzavu, da nas izbrisete, i Bosnu i njenu historiju. Ko kaze da Bosna nije nikada postojala, jeste iako je bila pod vlascu drugih naroda, ipak je postojala. Kao sto i sada postoji zajedno sa Republikom Srpskom.

Ti nisi vise san
Ti si suza iz sna
Bossanium moja
Bossnium moja
Bolna mi ne bila.

Ti privjesak niciji nisi.
Ni cest. Ni prcija.
Bosna si bila.
Bosna ces biti.
Bosna bosanska sva.

Osvajaca tvojih silnih
Tko vise i imena zna?
A ti si i dalje
Bossana moja
Bosna bosanska sva.

Bisseno, Bosseno,
Bosno moja,
Tko te svojatao ne bi
Kad su i voda i ptica
I cvijet
Bivak nasli u tebi.

Ginut ce za tebe
Bosnjak tvoj
Ma bila pod noktima sva
Da nikada vise.
Bolna mi ne budes
Suzo moja iz sna.
( Enes Kisevic)

Zaboravio narod bosanske heroje, sad pamte "Zlatne ljiljane", Orica i slicne njemu, zaboravio narod Gazi Husrev- bega, zaboravio Hajdar Dedu Karica, zaboravio prave Zlatne ljiljane kao sto je bio kapetan Hajro, zaboravio narod i pjesme pisane o Bosni vjekovima njenog postojanja.... pamti narod svoje ubijene i boluje, pamti Karadzica i Mladica, zlocince, ubice...i mrzi, mrzi narod sve sto je srpsko, mrzi i Bosnu jer je i ona srpska jednako kao i bosnjacka..... pa se opet nadju dva Srbina u Beogradu da komentiraju genocid, a pogadjaju tamo gdje najvise boli, u zivu ranu majke, supruge sestre.....
Ne dirajte Bosnu i Bosnjake, kakvi smo takvi smo, al smo Bosna i uvijek cemo biti.

"NEK' SMO VAZDA PUNI BOSNE, A I BOSNA PUNA NAS"

Nema komentara:

Objavi komentar