petak, 7. veljače 2014.

Indijanska poslovica: Nismo Zemlju naslijedili od naših roditelja nego posudili od naše djece

Još davno je nama naša profesorica govorila "..djeco na vam svijet ostaje, ako se vi ne dignete u revoluciju ništa se promijeniti neće", ne tačno ovakvim riječima, ali ovakvog značenja. I evo nakon nekoliko godina se probudila svijest građana. Ne samo nas studenata. Građani su shvatili da nema drugog rješenja osim revolucije.

I ja sam nezaposlena, a evo me pišem ovdje neki post i pametovanje, umjesto da sam ispred Vlade zajedno sa demonstrantima. (Što ne znači da neću).

Znamo kakva nam je gospoda Vlada, i laže ko kaže da mu je dobro u ovoj državi, a da pri tome nije član iste te Vlade ( i pitam se što pišem sa velikim V, kad naša cjenjena vlast nije zaslužila da se zove velikim v).
 Bio to SDP, SDA, HDZ, ili neka druga veća ili manja politićka partija, dragi moj narode sve je to ista banda, jednog to učitelja ima (ne znam ko im je učitelj, ali proklestvo za novcem je dovoljno, vazda im malo).


Malo je 5, 6, 7 hiljada da nešto promjene, nama treba više, mnogo više, nema ovdje boljitka bez državnog udara i smjene kompletne vlasti.

Pišem ovo i mislim da će uskoro i ovo slobodno izražavanje stavova biti zabranjeno. Čitanje kojekakvih knjiga će biti zabraanjeno, javno govorenje protiv vlasti isto tako, kao što je to kod nas trenutno prtisutno, gdje se ljudima kreira mišljenje. Znam da će biti onih koji će se sad pronaći, ali neka znaju da se ja nikad cenzurisat neću, ma šta da se dogodi. Reću kako je i šta je, bar na ovom svom blogu. Eto idemo, računajte na nas!Nema komentara:

Objavi komentar