subota, 12. studenoga 2011.

I don't need a parachute, baby if I've got you

A ako nemas "njega", a ni badobran...sta onda??? Seril Kol kupuje novu vilu, (i vjerujem da se potajno nada pomirenju) jer sam po tracerskim portalima citala da su par puta pokusali da se pomire. Ali da gospodin Esli ne zeli potomstvo, koji "kreten", blago receno.....i koja kucka od Seril, da bi mu oprostila prevaru....Eh, da je ona jedna obicna Britanka, pa da vise cijeni zenski rod, (a i samu sebe), ne bi ona njega molila da joj se vrati, nego bi bila luda i ponosna, pa nasla drugog, cak mu i djecu rodila. Ali sto ti je taj svijet poznatih, sve sami skandali.

Ovu aferu sam navela samo kao primjer, tema bi trebala da bude prevara...oprostiti ili ne!!! 
Moje licno misljenje je da nakon prevare veza (brak) staje, nema dalje, to je to....to je dokaz jacine ljubavi, tacnije, dokaz da je ljubav jedno, a postovanje drugo. Varaju i oni koji vole, pa se kaju! (Iako se Esli nije pokajao). Ali oni ne postuju, pa zasto bi i postovali jednu zenu, kad sama ne postuje sebe, nego mu daje drugu priliku,i trecu i ko zna koliko jos. 
Preci preko prevare je lahko! Mozemo ne gledati na to, ne slusati, ali nista ne mjenjamo, sem da uvijek mozemo prbacivati za to onom ko prevari. Zar nije bolje odma zavrsiti s tim, pa svako neka nastavi svoj zivot? A i ako vec jedno vara, znaci ona  ili on nisu dovoljni pa ide dalje da se trazi...trazi se nesto sto nedostaje, tudji zagrljaj to mozda pruzi. Prevara (ma koliko cesto se desila, i ma koliko trajala) ostavlja traga iza sebe. Prvo treba postaviti pitanje koja je odluka manje bolna, nastaviti dalje, pruzit drugu sansu ili prekinuti vezu, nastavit sam. Jedno je sigurno, to je da obje bole! Ali oprostili mi ili ne, prevara je izdaja, prevara je sve sto je suprotno ljubavi, prevara je nesto najgore sto se moze desiti, posljedice prevare treba da snosi onaj ko je to i uradio. A druga strana (ona prevarena, da ne kazem ugrozena, jer ugrozen je vise onaj ko je prevario), ce da kupi novu vilu, po receptu Seril Kol....(ali nikako nemojte da oprastate kao sto to radi ona, nego po receptu njenog dragog nogometasa, nadjite drugu ili drugog) .....i volite svog partnera ;)

Nema komentara:

Objavi komentar