nedjelja, 7. travnja 2013.

Volim Pariz ili Ulica snova 31

Kao prvo veliko Hvala Znanju  ( http://znanje.hr/ ) izdanju na dobrim i jeftinim izadanjima, svjetskim bestselerima, krimovima, romansama, fantazijama. Hvala im za svakih 4,95 i 6,95 Km. Ali, drago Znanje, molim Vas u ime svih nas koji vas redovno kupujemo povećajte količinu i izbor isporuka u BiH, posebno u manje gradove :D

Ove sedmice na red je došla: Volim Pariz i Ulica snova 31. Odmah da kažem nisam posebno oduševljena, ali ne košta me provesti par sati ili dana čitajući.

Volim Pariz je kategorija tipičnih američkih romansi, onih po kojima se snimaju ljubavni filmovi ( volim ja ljubavne filmove i ljubavne romane) ali uvijek očekujem nešto više od knjige, nešto po čemu ću se zaljubit u nju ( a često se zaljubim u štivo jedne obične knjige). Da ne zaboravim spomenuti da je riječ o trilogiji, autorice Lindsey Kelk, ( Volim New York, Volim Hollywood, Volim Pariz ). Samo sam pročitala Pariz, i saznala šta se dešavalo u prvim dijelovima. Nije dosadna knjiga, iako ima nepotrebnih ponavljanja jedne te iste stvari, npr. da je u New York-u jakooo jaaakoooo vruće. Zanemarimo, knjiga je komedija romansa, kao što rekoh tipično američki, i bez obzira što se nisam zaljubila, svi vi i koji volite i koji ne volite ovakav žanr, toplo vam preporučujem.
                                              Kad srce kaže Chanel, novčanik kaže buvljak!


Ali, zapadoh u Ulicu snova 31, i jedva skontah ko je kome cimer, a ko kome susjed. Nisma ni ovom oduševljena, ali je zanimljiva, na neki sebi čudan način. Same osobine likova, a ima ih mnogo, i svaki je ponaosob opisan, okupirat će vaše misli i potaknuti vas da nastavite čitati. Meni se u početku čini malo dosadnom, ali kako dublje zalazim u čitanje zanimljiva je, zanimljivi opisi, i poređenja. Riječ je o autorici bestselera Istian o Melofy Browne, ja je nisam pročitala, ali se nadam da ću doći u skorije vrijeme od nje.
Dakle, i Ulicu snova 31 vam toplo preporučujem.


Od sada ću se truditi da opišem svaku knjigu koji pročitam da bi vam olakšalo izbor,a ako ima neko neko pitanje u vezi neke nedoumice šta čitati bujrum pitajte. Nisam ja neka jako načitana osoba, ali mogu pomoći.
Još da najavim, sutra preuzimam Kopile Istanbula, i brišem još jednu sa spiska "trebam pročitati". ;)

Nema komentara:

Objavi komentar