petak, 26. travnja 2013.

Zato što te volim

Šta je to lijenost? To je kad se ja probudim rano, ali ne ustajem iz kreveta dok me mama ne zovne. To je kad par sati ležim u krevetu, jer sam počela čitati knjigu koja jednostavno ne može čekati da se pročita. Knjiga koja se čita u jednom dahu, za samo nekoliko sati lijenosti i imate pročitano još jedno djelo Gijoma Musoa.
Zato što te volim priča je o tri izgubljene duše koje prati gubitak dragih osoba, duše koje trebaju hitnu pomoć. To je priča o Marku kome je bez traga nestala petogodišnju kćerka Lajla, zatim o Ive koja želi osvetu zbog smrti svoje majke, i Alison, nasljednici velikog bogastva koja je ubila jednog dječaka. Sve troje preživljavaju različitu patnju, ne znajući koliko su povezani. 
Na samom početku knjige autor je ostavio jednu preporuku: Da biste sačuvali iznenađenje, ne otkrivajte svojim prijateljiam kraj romana. Pomalo tragičnim, ali ipak sretnim krajem. 

Moram napomenuti da  se Lajla, nakon pet godina, ipak pojavljuje, ali niko ne može odgonetnuti gdje je i s kime bila, djevojčica ne govori, zatim misteriozno ponašanje Markove žene Nikol nakon što se Lajla pojavila. Riješite zagonetku i pročitajte ovu knjigu! Kao što je rekao i sam pisac iznenadit ćete se! 

Ova dirljiva, ljudska drama zapravo je čarobna ljubavna priča koja vas uvlači u misteriju i drži vas u neizvjesnosti, priča čiji završetak nećete tako lako zaboraviti. 

Nema komentara:

Objavi komentar